Кои са основните принципи на икономическото мислене и как икономистите се опитват да се предпазят от някои грешки при изучаването и решаването на икономическите проблеми?

Вид: курсова работа
Прибавен: 2010-09-27
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 13 стр.
Университет: Нов Български университет София
Специалност: Бизнесикономика
Предмет: Бизнесикономика
Цена:
 (37 лв) 35.15 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.85 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (33KB)          Html format .Html (18KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

принципи на икономическото мислене, грешки при изучаването и решаването на икономическите проблеми, глобализация, икономическа теория, пазарна икономическа философия

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Независимо от глобализацията на световната икономика и наличието на нови характеристики в нея, теоретичната рамка на гръбнака на икономическото мислене не се измени съществено. По този повод Milton Friedman заяви през 1986г.: “Това, което прави икономическата наука толкова привлекателна, е, че нейните фундаментални принципи са толкова прости и ясни, че те могат да бъдат написани на една страница, така че всеки да може да ги разбере, и въпреки това много малко да го могат действително”

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.46 сек