Пазарът на луксозни стоки в България – тенденции на развитие и перспективи

Вид: курсова работа
Прибавен: 2010-10-09
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 25 стр.
Университет: Икономически университет - гр. Варна
Цена:
 (39 лв) 37.05 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.95 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (78KB)          Html format .Html (69KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

пазар, луксозни стоки, аксесоари, услуги, недвижими имоти, развитие, перспективи, процес на вземане на решение, потребителско поведение, избор, фактори, мотиви, индивидуалност, покупателна способност, мобилни телефони, concierge, шопинг, бутик, мол, Korloff, Chopard, Bvlgari

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Имало едно време един 88-каратов диамант. Той бил притежание на руския дворянин Корлоф. Легендата твърди, че всеки, който се докосне до скъпоценния камък, ще бъде обречен на вечно щастие и просперитет. Тази приказка съдържа в себе си есенцията на бизнес модела, използван от продавачите на луксозни стоки - идеята, че те са магия и изключителност в живота на този, който ги притежава.

Глобално проучване на търговията с луксозни стоки от 2007 г. прогнозира, че световният пазар за типичните продукти на лукса (модни облекла, аксесоари, часовници и бижута, парфюми и козметика), който към момента е оценен на 131 млрд. британски лири, ще расте два пъти по-бързо през следващите пет години заради забогатяването на хората в регионите с развиваща се икономика. Предвижданият бум ще се реализира благодарение на азиатския регион, основно в Китай и Индия. Очакванията са продажбите в този регион да се утроят като стойност до 2012 г. и да надминат двете Америки, които в момента са вторият най-голям пазар на подобни стоки.

Първенството все още държи Европа, която не само е родина на по-голямата част от луксозните марки, но и е най-развитият пазар на лукса. Проучването прогнозира още, че Старият континент ще запази лидерството си най-вече заради източноевропейските държави и Русия, които потребяват все повече такива стоки. Очаква се, че до 2012 г. европейският пазар ще е на стойност 163 милиарда долара.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.42 сек