Същност, подходи и организация на планирането

Вид: курсова работа
Прибавен: 2010-10-11
Рейтинг:
0 1 2 3 4 5
(0 гласа)
Дължина: 21 стр.
Университет: УНСС София
Специалност: Икономика
Предмет: Икономика
Изтегли: Doc format .Doc (139KB)     Rar format .Rar (26KB)     Html format .Html (116KB)

Ключови думи и изрази:

бизнес-план – същност, цели, задачи, подход за разработване, обем и съдържание; организация на планирането

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

В условията на динамично променящата се световна икономика от фирмите и предприятията се изисква голяма гъвкавост и постоянна готовност за бързо пренастройване на дейността им в съответствие с обективно действащите фактори. Този проблем е още по-характерен за предприятията в страните, в които се извършва преход от планова към пазарна икономика, каквато се явява и Република България.

Същността на управленския процес се изгражда от основните цели, задачи и функции, във връзка с изграждането на ефективно функциониращи маркетингова, продуктова, пласментна, организационна стратегии за развитие на конкретната фирма. При самото изграждане на подобни стратегии на управление се анализират основни индикатори, характеризиращи влиянието на околната за фирмата среда, предимствата и недостатъците във вече функциониращите стратегии. На базата на операционните планове и програми в текущата фирмена дейност се планират управленските решения за дългосрочно фирмено развитие.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Сходни търсения:

  • Автори печелете пари

Време за зареждане: 0.39 сек