Проблемът “Детски труд”

Вид: курсова работа
Прибавен: 2008-05-05
Рейтинг:
4 1 2 3 4 5
(2 гласа)
Дължина: 11 стр.
Университет: СУ „Св. Климент Охридски”
Специалност: Икономика
Предмет: Икономика на труда
Цена:
 (31 лв) 29.45 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.55 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (55KB)          Html format .Html (27KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

детски труд, обществено мнение, законодателство, принуда, образование, подкрепа за децата, злоупотреба с детския труд, експлоатация на деца, социална интеграция, Световен детски конгрес, Глобално Движение Против Детски Труд

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

За да се разберат причините, последствията и развитието на детския труд през XIX и XX век трябва да направим кратко въведение в развитието на икономическата активност през този период. Тя се е базирала главно на индустриалния сектор, тъй като първичният сектор постепенно губел своята важност. Това породило увеличение в търсенето на евтин и продуктивен работнически труд, тъй като за работодателите има значение само печалбата, а условията за труд остават настрана. За това търсят по-непретенциозни работници, които нямат високи изисквания, не създават много проблеми и на които може да се плащат по-ниски заплати. И точно децата отговарят напълно на тези изисквания. Това положение кара останалите работници да гледат на детския и труд като на нещо унизително. Определени трудови дейности се превръщат в типично женски и детски тъй като жените и децата приемат всяка възможност да работят. Но заради това останалите работници започват да се оплакват от лошото отношение което децата получавали във фабриките и заводите.

Накрая добре е да направим сравнение със съвременната ситуация на детския труд и да се допитаме до компетентните организации и институции с цел да открием решения на настоящите проблеми свързани с детския труд.

Проблемът с детския труд не може да бъде разрешен лесно – не само защото тази категория труд се търси от работодателите, но и защото децата бързо се приспособяват и придобиват нужните умения. Дори да останат на улицата, те много бързо променят ценностната си система и за това не всяко дете е готово да изостави работата си заради друга, макар и по-стойностна алтернатива. Животът на улицата може и да не е лесен, но много по-трудно е оттеглянето от този живот.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Сходни търсения:

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 2.99 сек