Проблемът “Детски труд”

Вид: курсова работа
Прибавен: 2008-09-22
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 11 стр.
Университет: Софийски университет “Св. Климент Охридски”
Специалност: Икономика
Предмет: Икономика на труда
Цена:
 (29 лв) 27.55 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.45 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (63KB)          Html format .Html (26KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

проблемът детски труд, Детски световен конгрес, Глобално движение против детски труд, методи за решаване на проблема

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Проблемът с детския труд не може да бъде разрешен лесно – не само защото тази категория труд се търси от работодателите, но и защото децата бързо се приспособяват и придобиват нужните умения. Дори да останат на улицата, те много бързо променят ценностната си система и за това не всяко дете е готово да изостави работата си заради друга, макар и по-стойностна алтернатива. Животът на улицата може и да не е лесен, но много по-трудно е оттеглянето от този живот.

Според експерти появата на детски труд в по-големите градове се дължи на нездрави отношения в семейството и лошата икономическа ситуация. Семействата, притиснати от финансови затруднения не могат да се справят с постоянно нарастващите нужди на децата си и понякога дори не успяват да им предоставят необходимата храна. Това е една от главните причини децата да търсят свои източници на доход. В социално слаби семейства, семейства на алкохолици или на хора с ниски морални ценности паричните затруднения често са дублирани с деструктивни взаимоотношения. Тези фактори изпращат децата на улицата, временно или за постоянно, изисквайки от тях на една много ранна възраст да са способни да вземат важни решения. Икономическите затруднение, както и семейните проблеми могат да се нарекат главна причина за детския труд. Друга важна причина е цялостната икономическа ситуация в страната.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Сходни търсения:

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.47 сек