Връзки и взаимодействие между дейностите по подбора и обучението на персонала в организацията

Вид: курсова работа
Прибавен: 2008-12-05
Рейтинг:
3.5 1 2 3 4 5
(2 гласа)
Дължина: 14 стр.
Университет: Университет за национално и световно стопанство
Цена:
 (31 лв) 29.45 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.55 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (46KB)          Html format .Html (22KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

обучение на персонала, оценка на персонала, планиране на човешките ресурси, методи за професионален подбор, етапи (фази) на подбора, набиране на персонал, интервю, тестове, работно място

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Съвсем естествено е всяка една организация да се стреми да повишава непрекъснато квалификацията на персонала си. Това не се отнася само за високотехнологичните и научните организации, където този фактор е от най-голямо значение и с най-голяма тежест, но и за всички онези фирми, които чрез качеството на продукцията си и професионализмът на служителите си да постигнат така желаните от всяка фирма конкурентни предимства пред останалите фирми на пазара. Ежегодно в световен мащаб може би се изхарчват милиарди долари за обучение и развитие на персонала и на тях се гледа не като на пропилени пари, а като една от най-важните инвестиции на фирмата. Всяка фирма наред със финансовите си и икономически инвестиции задължително трябва да инвестира в качеството и правилния подбор на своя персонал. Това може би е и един от най-трудните аспекти при управлението на човешките ресурси във фирмата – подборът на персонала. Като цяло във всяка фирмена политика е заложено възможностите за разширяване на персонала /позитивни или негативни през дадения планиран период/, както и възможностите за обучение и развитие на същия този персонал.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Сходни търсения:

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.39 сек