Критичен поглед върху "Благоденствие за всички" от Лудвиг Ерхард

Вид: курсова работа
Прибавен: 2004-06-06
Рейтинг:
3.8 1 2 3 4 5
(10 гласа)
Дължина: 9 стр.
Цена:
20 лв
 
Пълно резюме: RTF format .Rtf (19KB)          Html format .Html (15KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

модел на социално пазарно стопанство, конкуренция - валутна система - социален ред, неолиберализъм, Фрайбургска школа, неолиберални възгледи за икономическата система на Лудвиг Ерхард, свободно ценообразуване, роля на държавата, конкуренция, роля на формата на собствеността.

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Проф. Лудвиг Ерхард е виден представител на немския неолиберализъм и се счита за бащата на германското “икономическо чудо”. Теоретичните концепции на неолибералната идея намират практическо приложение в проведената на 20. 04. 1948 г. реформа на икономическата политика, позната под името “Голямата реформа”. В основната си част тя се свързва с отмяна на контрола върху цените и въвеждането на принципа на свободното ценообразуване. Това е първата фаза на създаването на “социалното пазарно стопанство”.

През 1957 г., Л. Ерхард провъзгласява втората фаза на прехода към социално пазарно стопанство, която фаза, според него, ще осигури благосъстояние на немския народ и ще допринесе за създаването на средна класа в Германия. Въз основа на това, проф. Лудвиг Ерхард е вписал в основата на германската пазарна икономика известния триъгълник: конкуренция - валутна система - социален ред.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Сходни търсения:

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.49 сек