Маркетингово проучване на международен пазар (на примера на корпорация "Coca-Cola").

Вид: дипломна работа
Прибавен: 2006-12-14
Рейтинг:
3.3846 1 2 3 4 5
(13 гласа)
Дължина: 63 стр.
Университет: Русенски университет "Ангел Кънчев"
Специалност: МИО
Цена:
 (55.5 лв) 49.95 лв (нова цена)
  (Спестявате 5.55 лв, 10%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (100KB)          Html format .Html (51KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

пазарът като обща икономическа категория, особености на международния пазар, международен пазар на безалкохолни напитки, същност, методология и организация на маркетинговото проучване, приложение в международния бизнес, провеждане на маркетингово проучване на примера на корпорация “Кока-Кола”.

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Темата на дипломната работа е “Маркетингово проучване на международен пазар (на примера на корпорация “Кока-Кола”)”. Темата не е избрана случайно, тъй като фирмата и марката “Кока-Кола” са толкова известни, че потребителите по цял свят консумират продуктите на “Кока-Кола” и не се замислят какво е струвало на компанията да стигне дотук.

В първата глава от дипломната работа се засяга понятието “Пазар”, като се разглежда в контекста на икономиката, в контекста на маркетинга, преминава се през понятието “Международен пазар” с неговите особености и последната част се отнася за пазара на безалкохолни напитки като пазарна ниша в световното производство и потребление.

Втората глава засяга изцяло същността на маркетинговото проучване и особеностите на международното маркетинг проучване, тъй като поради разширяване обхвата и пазарите, вътрешното не би могло да постигне целта, за която се използва международното маркетингово проучване. Изследват се и методическите въпроси по организиране и провеждане на едно международно маркетинг проучване.

Третата глава от дипломната работа представя маркетинг проучване на световния пазар от страна на корпорация “Кока-Кола”, също така показва и начина, по който компанията си служи с маркетинговия микс на фирмата. Изложението продължава с историята на компанията и марката “Кока-Кола”, намерена в световноизвестна енциклопедия в завършен вид, освен това се посочват последните новини от света на “Кока-Кола”, като например данните на компанията за първата четвърт на 2006г. (в сравнение с тези данни за 2005г.) и се поставя акцент върху най-новата глобална маркетингова платформа на компания “Кока-Кола”, а именно “Кока-Кола страната на живота”. Впечатление прави следният цитат: ““Ние живеем в свят, където всеки прави избори всеки ден и “Кока-Кола страната на живота” окуражава хората да направят тези избори позитивни”, каза Марк Матю, старши вицепрезидент на централния клон за газирани безалкохолни напитки, Маркетинг, Стратегия и Иновация в корпорация “Кока-Кола”. “Тази нова кампания подканя хората да създадат своя позитивна реалност, да бъдат спонтанни, да слушат сърцата си и да живеят пълноценно.”

С подобни близки до сърцето маркетингови и рекламни кампании “Кока-Кола” винаги е завладявала потребителите по цял свят, ще продължи да го прави и в бъдеще. И едва ли някога ще бъде забравена марката “Кока-Кола”. Все пак според изследванията “Кока-Кола” е на второ място след израза “ОК” с 94% разпознаваемост в световен мащаб. И това не би могло да се промени, “Кока-Кола” е и ще си остане най-големият и мощен производител на безалкохолни напитки и приятни емоции у хората по света.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Сходни търсения:

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.39 сек