Маркетинг микс на «Девин»

Вид: курсова работа
Прибавен: 2008-09-18
Рейтинг:
4.3333 1 2 3 4 5
(3 гласа)
Дължина: 13 стр.
Университет: Университет за национално и световно стопанство
Специалност: Маркетинг
Цена:
 (35 лв) 33.25 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.75 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (65KB)          Html format .Html (27KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

минерална вода, Девин АД, продуктова политика, ценова политика, пазарен дял, дистрибуционна политика, конкуренти, ядро на продукта, промоции, събития, иновации

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Фирма Девин е основана през 1992 като дружество с ограничена отговорност между физически лица и Община Девин. От 1999 г. компанията е акционерно дружество със 100% частен капитал. Основен предмет на дейност са бутилиране и продажба на минерална вода, изворна вода, газирани и негазирани безалкохолни напитки.

“Девин” АД притежава концесия за водоползване на сондажи ВЗ и В5 в района на Девин, от които се бутилира минерална вода "Девин". Също така дружеството притежава разрешително за водоползване на извор Балдаран.

Водата "Девин" е собственост на австрийския фонд "Соравия екуити", който е част от австрийската компания "Соравия груп" и наследник на "Уинг екуити". Soravia Group е австрийска компания с основен бизнес фокус в областта на недвижимите имоти и инвестициите. Компанията е собственост на частни предприемачи и притежава голям опит в страните от Централна и Югоизточна Европа. Инвестициите на компанията са насочени главно към дългосрочни проекти, с цел подобряване регионалния бизнес на страните, в които оперира.
Soravia е добре позната на българския пазар и със своята строителна дейност. От началото на 2006 г. компанията "Девин" е придобита от инвестиционния фонд Soravia Equity. Основният предмет на дейност на "Девин" АД са бутилиране и продажба на минерална вода, изворна вода, газирани и негазирани безалкохолни напитки. В началото на 2007 г. "Девин" АД стана изключителен вносител и дистрибутор на енергийната напитка Red Bull, като Red Bull също е лидер на пазара на енергийни напитки в България.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.39 сек