Мотивация за покупка в търговските обекти на примера на фирма „Дива Стил” ЕООД - София

Вид: курсова работа
Прибавен: 2009-09-26
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 17 стр.
Цена:
 (35 лв) 33.25 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.75 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (75KB)          Html format .Html (21KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

маркетингова политика, потребителско поведение, потребителско потребление, процес на покупка, стартиране на бизнес, фактори на потребителско поведение, мотивация при покупка

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Маркетинговата политика на магазина е подобна на тази на производителите. От мениджъра зависят крайните продажни цени на стоките. Продуктовата политика на фирмите определя какво ще произвеждат, а продуктовата политика на магазина се изразява в избор на марки, с които да се попълни асортимента. Промоционалната политика важи с пълна сила както за производителите, така и за търговците (магазини). Обстоятелството, че търговските обекти закупуват определени количества и определен асортимент стоки и на свой риск се опитват да ги реализират, обуславя голямата роля на промоционалната политика за успешната реализация на стоките. Дистрибуционната политика при магазините е преекспонирана. Изборът на място за магазина играе особена роля тук.

Изграждането на маркетингова политика на магазин обаче съвсем не е лесна задача. За да бъде тази политика ефективна, тя се нуждае от адекватен маркетингов анализ, на който да базира своите компоненти. Основно перо в този анализ са желанията и предпочитанията на потенциалните клиенти (целевата група). Съвременната действителност в България е продиктувала новите измерения на търговската мотивация, а именно да се използват най-разнообразни средства и методи за въздействие върху потребителите от гледна точка на тяхната мотивираност и желание за покупка.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.52 сек