Митническо агентиране.

Вид: дипломна работа
Прибавен: 2005-03-09
Рейтинг:
3.8889 1 2 3 4 5
(9 гласа)
Дължина: 62 стр.
Цена:
 (44 лв) 39.60 лв (нова цена)
  (Спестявате 4.40 лв, 10%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (55KB)          Html format .Html (39KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

обща характеристика и технологични аспекти на митническото агентиране, характеристика и практика на митническия агент – състояние, проблеми и насоки за развитие на митническото агентиране, митническо представителство.

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Тезата, застъпена в магистърския проект е, че промените в средата на функциониране при присъединяване на България в ЕС няма да направят митническото агентиране излишно. В този смисъл като обект на изследване се явява митническото агентиране, а като предмет спецификите в дейността на този вид митнически посредници, наложени от промените в средата на опериране.

По отношение на реализиращите се промени и тяхното факторно влияние, се смята, че функциите на митническото агентиране не мога да се заменят по ефективност и нуждата от такова свързващо звено ще остане, дори и модифицирана. Това се демонстрира и от практиката в България на настоящия етап. Голяма част от лицензираните митнически агенти извършват и услуги, които допълват митническото агентиране.

Основната цел на разработката е да се открият новите възможности пред митническото агентиране при промените, наложени от предстоящото членство на България в ЕС и да се посочат необходимите стъпки и направления за развитие на тази практика.

Изследването е съпътствано и от определени ограничения. Най-общо те са свързани с оскъдните източници на информация и липсата на традиции. Това е причина все още материята да не е коментирана широко и всеобхватно. Липсва обобщаващ поглед и върху основните прецеденти и проблеми в практиката на митническия агент. Единственият интерес, който бе открит е към законодателството, а то съвсем не изчерпва проблемите в практиката.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Сходни търсения:

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.48 сек