Счетоводно отчитане и аспекти на потребителските кредити.

Вид: дипломна работа
Прибавен: 2007-02-26
Рейтинг:
4.3333 1 2 3 4 5
(3 гласа)
Дължина: 48 стр.
Университет: Стопанска академия "Д. А. Ценов" - гр. Свищов.
Специалност: Счетоводство и контрол
Цена:
 (55.5 лв) 49.95 лв (нова цена)
  (Спестявате 5.55 лв, 10%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (146KB)          Html format .Html (63KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

икономическа същност на потребителските кредити, счетоводно отчитане и характеристика, видове кредити, класифициране и провизиране, кредитна политика на “Булбанк АД”, съвременни аспекти на отчетния процес за потребителски кредити в “Първа Инвестиционна банка АД”.

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Банките представляват най-изящното и съвършено творение на пазарното стопанство.

Понятието „банка’’ (banka) има италиански произход и означава „маса’’. Това наименование банките носят от обстоятелството, че първите, най-примитивни форми на банки са функционирали под открито небе върху огромни кръгли маси по улиците, на които банковите клиенти са си разменяли ценности. Размяната на ценности е първата функция на банките.

Кратката историческа фактология показва, какво огромно развитие и метаморфоза е претърпяла банковата дейност, за да достигне до днешните мащаби, поставяйки икономическите процеси под своята функционална зависимост. За това, с право би могло да се твърди , че организацията на банковата система и усъвършенстване- то на банковите дейности са определящи за бизнес-климата.
В този ред на мисли е нужно да се отбележи, че счетоводството е фундамента, върху който се гради цялостният облик на банковата система. Това е така , защото счетоводството е атрибут на всяко икономическо управление и съществена част от функционирането на всяка институция.

Въз основа на данните, които се съдържат в счетоводството на банките, често пъти се вземат решения, които да надхвърлят пространствените и функционалните граници на субекта на управление. Поради това , познанията в сферата на счетоводната теория и практика на банките на ще стават все по-належащи, не само за банковите кадри, а също за тези , които работят в другите отрасли.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.4 сек