Констатации след проведен финансово-икономически контрол. Документална и юридическа обоснованост

Вид: курсова работа
Прибавен: 2008-10-19
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 29 стр.
Университет: Икономически университет - Варна
Предмет: Tеория на контрола
Цена:
 (44 лв) 39.60 лв (нова цена)
  (Спестявате 4.40 лв, 10%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (81KB)          Html format .Html (56KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

одиторски доклад, констатации (мнение) на одитор, годишен доклад, одиторско становище, имуществено и финансово състояние на предприятието

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Одиторските доклади предвиждат определени схеми при съставяне на одиторските доклади, които по лесно позволяват да се разбере становището на експерт-счетоводителя. Това е предпоставка за шаблонизация при оформянето на крайните резултати от одиторската дейност, въпреки че тази практика се налага във всички страни, които прилагат Международните одиторски стандарти. Както и да целенасочен този контрол, както всяка контролна дейност, той трябва да има творчески характер, една голяма свобода при вземането на решенията и изказването на мненията, още повече, че това е независим контрол, осъществен от независими контролни органи. Основното изискване, което е необходимо е да се спазва, е вярно и добросъвестно отразяване на констатациите.

Одиторският доклад следва да съдържа определени минимални елементи, които да осигуряват правилното му разбиране. Такива са наименованието на доклада, неговият адресант, мнението на одитора, датата на доклада, подписът на одитора и др.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.4 сек