Държавно обществено осигуряване на лицата работещи по трудови правоотношения

Вид: реферат / доклад
Прибавен: 2009-03-06
Рейтинг:
4.4286 1 2 3 4 5
(7 гласа)
Дължина: 20 стр.
Университет: Университет за национално и световно стопанство
Предмет: Социална политика и администрация
Цена:
 (37 лв) 35.15 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.85 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (80KB)          Html format .Html (27KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

държавно обществено осигуряване, трудови правоотношения, социална политика, национален осигурителен институт (НОИ), осигурителни вноски, евроинтеграция, здравно осигуряване, осигурителен стаж, трудови договори

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Основата за възникване на трудови правоотношения е наличието на сключен трудов договор. В практиката се прилагат и други форми като избор и конкурс. Трудовите договори оформят отношението между работодателя и наетия от него работник или служител.

Трудовият договор е двустранно споразумение между работника или служителя и работодателя, с което работникът или служителят се задължава да предостави своята работна сила за ползване от работодателя, като изпълнява определена работа и се подчинява на установения ред и условия за това. Работодателят от своя страна се задължава да създаде необходимите нормални условия за използване на работната сила и да заплати на работника или служителя уговореното трудово възнаграждение.

Трудовите договори се сключват за изпълнение на определена работа или за завършване на определена дейност, която няма еднократен характер и циклично се повтаря във времето.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Сходни търсения:

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.47 сек