Определяне размера на данъците, които семейство Х трябва да платят за 2008 г.

Вид: казус
Прибавен: 2009-03-18
Рейтинг:
3 1 2 3 4 5
(2 гласа)
Дължина: 10 стр.
Университет: Нов Български Университет
Специалност: Икономика ДО
Предмет: Данъчно облагане
Цена:
 (37 лв) 35.15 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.85 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (82KB)          Html format .Html (22KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

размер на данъци, нормативна уредба, данъчно облагане, данъчна оценка, лично подоходно облагане, Закон за местните данъци и такси, данък върху добавената стойност, застрахователна стойност

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

1. Госпожа Х получава от леля си на 25. 08. 08 г. бяло „Ауди” на стойност 45 хил. лв.

Госпожа Х. живее в град София, където ще регистрира и новият си автомобил, подарък от леля й. Допускаме, че лелята е платила дължимия за 2008 година данък МПС. Приемаме, че застрахователната стойност на автомобила е 45 000 лв. Съгласно Наредбата за определяне на размера на местните данъци, чл.35, алинея 1, при дарение на имущество данъкът се начислява върху оценката на прехвърляното имущество в размер на: 0.7 % - при дарение между братя и сестри и техните деца и 5% - при дарение между лица извън посочените по-горе.

РЕШЕНИЕ:
……………………………………………….

2. Същият месец неин приятел й подарява парцел в границите на ски курорт, чиято данъчна оценка е за 18 хил. лв., а пазарната му стойност – 250 хил. лв.

Тук трябва да отнесем към Закона за местните данъци и такси, за да определим дължимия данък. При прехвърлянето на правото на собственост върху парцел се дължи местен данък за придобиване на имущество по Закона за местните данъци и такси, данък върху добавената стойност в релевантните случаи. Госпожа Х. трябва да заплати данък в размер на 5% от стойността, приемаме че застрахователната стойност ще бъде по-високата, т.е. пазарната стойност на парцела.

РЕШЕНИЕ:
………………..………………………….

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.38 сек