Ролята на вътрешния одит за разкриване на измамите чрез финансови отчети

Вид: курсова работа
Прибавен: 2009-12-07
Рейтинг:
3 1 2 3 4 5
(2 гласа)
Дължина: 49 стр.
Университет: Университет за национално и световно стопанство
Специалност: Счетоводство и контрол
Предмет: Вътрешен одит
Цена:
 (87 лв) 69.60 лв (нова цена)
  (Спестявате 17.40 лв, 20%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (180KB)          Html format .Html (35KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

вътрешен одит, измами чрез финансови отчети, финансово състояние на фирмата, отговорности на одитора, злоупотреби с активи, механизми за преодоляване на измами, вътрешен контрол в организацията

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Няма изрична законова регламентация за образование и квалификация за извършване на дейност като вътрешен одитор, специално за корпоративния сектор. Консултанти и експерти от Европейската комисия препоръчват модели на законодателно уреждане на вътрешния одит в публичния сектор, при които вътрешните одитори в публичния сектор да са сертифицирани по национална или по международна програма. Сегашният ред изисква вътрешните одитори в публичния сектор се сертифицират от Министерството на финансите с национален професионален сертификат.

В създадения Институт на Вътрешните одитори в България, по данни от интернет страницата им към 2004 г. членуват над 250 души, от които вече има няколко, сертифицирани от Международния институт на вътрешните одитори (The IIA).

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Сходни търсения:

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.39 сек