Представяне на Туристическата асоциация за района на Азия и Тихия Океан (PATA).

Вид: курсова работа
Прибавен: 2004-12-04
Рейтинг:
2.75 1 2 3 4 5
(4 гласа)
Дължина: 18 стр.
Университет: Университет за национално и световно стопанство.
Специалност: Туризъм
Цена:
19 лв
 
Пълно резюме: RTF format .Rtf (61KB)          Html format .Html (32KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

седалище и обсег на действие, мисия на Туристическата асоциация на Азия и Тихия океан (PATA), цели, управленски органи, структура на организацията, отношение между РАТА и организациите създадени и развиващи дейността си на местно равнище, организационни цели и отговорности, ползи от членството в PATA.

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Туристическата асоциация за района на Азия и Тихия океан (известна още като PATA) е нестопанска организация. Тя е основана през 1951 год., в Хавай. Първото годишно съвещание е проведено в Хонолулу през януари 1952 год. На него присъстват 91 делегати от 13 направления на региона, които представляват правителствени и неправителствени организации.

Със създаването на Туристическата асоциация, отделните членове обединяват своите усилия с цел постигането на по-висока ефективност в процеса на промотирането на туристическите продукти и услуги. По този начин се създава възможност за отстояване на общия интерес и постигане на общите цели чрез колективни действия и общи ресурси. Оттогава фигурата на Асоциацията започва да придобива значителна мощ.

Дейността на Туристическата асоциация за района на Азия и Тихия океан се разпростира над повече от една трета от земното кълбо. Към момента членският състав на обединението наброява приблизително над 2 100 членове. Организацията е уникална и с това, че обединява публичния и частния сектор.
Основната дейност, която Асоциацията развива, е свързана с промотирането на туристическите дестинации и услуги в географските предели на азиатския и тихоокеанския регион, обучението на кадри в областта на туризма, предоставянето на информационни услуги на членовете си и т.н.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.56 сек