Характеристика на конкретен национален рецептивен туристически пазар в рамките на Европа и Средиземноморския басейн /Гърция/

Вид: курсова работа
Прибавен: 2008-03-13
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 10 стр.
Университет: Икономически университет - гр. Варна
Специалност: Туризъм
Предмет: Туристически пазари
Цена:
 (31 лв) 29.45 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.55 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (58KB)          Html format .Html (29KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

туристически пазар, рецептивен пазар, хотели и квартири, настаняване, приходи от туризъм, обем на пазара, туристическо предлагане, легла, туристически продукт

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Туризмът е особено важен сектор за гръцката икономика. Базирайки се на данни от Гръцката банка, приходите от туризъм за 2006 г. са достигнали 11,5 милиарда евро, нараствайки с 2% в сравнение с 2005 г. Динамичното развитие на туризма е резултат от координирани действия, включващи законодателни действия и стратегически стъпки. За 2006 г. 50 милиона евро са инвестирани в кампании за повишение на вътрешния и международен туризъм.

Няколко законови намеси (в лечебния туризъм, официалното поставяне на хотели и т.н.) предоставят решения за дългогодишни проблеми. Развит е Специфичният пространствен план за туризма, който в момента е под обществена дискусия. Между основните приоритети на Специфичния пространственият план за туризма е развитието на международния туризъм, като подпомага развитието на специфичните форми на туризма, според регионалните характеристики и потенциала.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.39 сек