Анимация в туризма

Вид: курсова работа
Прибавен: 2008-05-14
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 13 стр.
Университет: Нов български университет
Специалност: Туризъм
Цена:
 (35 лв) 33.25 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.75 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (55KB)          Html format .Html (26KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

аниматорска програма, спортна анимация, хотел, туристически продукт, туристическа анимация, Албена АД, туристическа индустрия, предпочитания на клиентите, диференциация на продукта

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

2. СЪЩНОСТ И ОСОБЕНОСТИ НА ТУРИСТЧЕСКАТА АНИМАЦИЯ.

Какво привлича и задържа туристите днес? Отговорът е ясен - качество на услугата и отношение. Днес туристите търсят други психологически качества като комфорт, уют и чувството да си много, много специален. В това отношение едва ли има друг отрасъл по-зависим от качеството на човешките ресурси. Още повече, че днес не е достатъчно хората, заети в бранша на висококатегорийните хотели, просто да са добри изпълнители на определени операции. Днес те трябва да реагират като гостоприемни домакини, посрещащи скъпи гости. Колкото и да е вярно твърдението, че гостоприемството е нещо, което идва „отвътре” или природна даденост, това съвсем не означава, че предлагането му като стандартизиран продукт може да се осъществи без подходящо проведено обучение и мотивация, така че в крайна сметка той да бъде предложен на потенциалния турист по най-добрия възможен начин.

Анимацията по своята същност обогатява съдържанието на самия туристически продукт, придава му повече качества по отношение неговата привлекателност за туристите. Тази стратегия за конкурентноспособност повишава полезността на цялостния туристически продукт, прави го по-ценен за неговите консуматори - туристите. Освен че става по-привлекателен за традиционните клиенти, такъв продукт с успех се лансира и в други пазарни ниши, тъй като анимацията като част от общата туристическа стратегия го прави атрактивен и актуален във връзка с повишаване на пазарната им конкурентноспособност.

Анимацията като стратегия и начин на работа на хотелския персонал с туристите по време на техния престой в хотела създава възможности за удължаване на туристическия сезон, за по-пълноценно ползване на хотелската база. Една богата и занимателна туристическа и развлекателна програма запълва и осмисля по-големия обем свободно време в пред и след сезона. Насищането й с културни прояви, с възможности за интересни занимания и изяви, с упражняване на подходящи спортове могат да я превърнат в цел на пътуване, без оглед на туристическия сезон.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.48 сек