Курорта Вършец - минало, настояще и възможности за развитие

Вид: курсова работа
Прибавен: 2008-11-08
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(2 гласа)
Дължина: 17 стр.
Цена:
 (33 лв) 31.35 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.65 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (604KB)          Html format .Html (28KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

антропогенни туристически ресурси, природни ресурси, минерални бани, лечебни свойства на водата, развитие на курорта Вършец, балнеология и оздравителен туризъм, екология, културно – исторически ресурси, материално – техническа база

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Вършец /7130 жители/ се намира в най-западната част на Стара планина, в котловина /400 м н. в./ по поречието на река Ботуня. На североизток се намират отвесните скали на Врачанска планина, а на северозапад се спускат склоновете на връх Тодорини кукли /1745 м./.

Това географско положение обуславя наличието на изключително благоприятни природно - климатични условия за отдиха и туризма. Вършец е наричан още “град – градина”, заради 100-те хиляди декара вековни широколистни гори в общината, а също и заради живописния лесопарк, създаден през 30-те години на ХХ в., който е втори по големина в страната, след "Борисовата градина".

Градът съчетава здравословен климат и уникални природни дадености на фона на неизчерпаемо количество минерална вода.

Транспортната достъпност е сравнително добра. До града водят само шосейни пътища. Вършец се намира на 18 км. източно от Берковица, на 31 км. южно от Монтана, на 33 км западно от Враца и на 90 км. северозападно от София.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.39 сек