Туристически пунктове и ядра в област Габрово – актуално състояние на предлагането

Вид: курсова работа
Прибавен: 2008-12-18
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 20 стр.
Университет: Софийски университет "Св. Климент Охридски"
Специалност: Туризъм
Предмет: Туристическо райониране
Цена:
 (35 лв) 33.25 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.75 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (71KB)          Html format .Html (32KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

настанителна база, заведения за настаняване, туристически център, област Габрово, категорийна структура, териториална диференциация на предлагането, настанителен капацитет, леглови капацитет, хотели, хижи, къмпинги, частни квартири

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Големи вътрешни различия по показател ценово равнище не се наблюдават в отделните общини и центрове. Отличават се само по-високи цени в обектите за настаняване с по-висока категория.
За община Габрово с. Боженци се отличава с леки ценови различия – минималните цени на нощувка на легло варират в голям диапазон – при обектите с 1 звезда варират от 6 до 9 лв., при обектите с 2 звезди – от 8 до 24 лв., а при обектите с 3 звезди – минималната цена варира от 20 до 30 лв. Подобни различия се наблюдават и в обектите в м. Узана – в еднозвездните обекти минималните цени варират от 5 до 10 лв., а в двузвездните – между 5 и 15 лв.

За община Дряново не се наблюдава силни вътрешни различия в ценовото равнище.

За гр. Трявна минималните цени на нощувка на легло варират в следния диапазон – при обектите с 1 звезда варират от 10 до 20 лв., при обектите с 2 звезди минималните цени са между 15 и 20 лв., а при обектите с 3 звезди – варира от 20 до 40 лв.

За община Севлиево се наблюдава доближаване на границите на минималните цени за еднозвездните и двузвездните обекти за настаняване и то в гр. Севлиево – варират между 8 и 10 лв. Обектите с 3 звезди поддържат относително високо ценово равнище, отговарящо на високата категория – между 30 и 60 лв.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.38 сек