Планински туристически ресурси – обща оценка на ресурсите и възможности за ползване за целите на туризма

Вид: курсова работа
Прибавен: 2009-03-19
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 40 стр.
Университет: Университет за национално и световно стопанство
Специалност: Туризъм
Предмет: Ресурсна осигуреност на териториалните туристически комплекси
Цена:
 (37 лв) 35.15 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.85 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (128KB)          Html format .Html (28KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

Български планини, туристически ресурси, ловен и риболовен туризъм, планински спортове, антропогенни обекти в планините, материално-техническа база, SWOT анализ, възможности за развитие на българския планински туризъм, туристически сегмент, сезонност, културно-историческо наследство, кадри в туризма

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

На този етап понятието планински туризъм се асоциира предимно със зимния ни туристически продукт. Основни туристически дестинации си остават Боровец, Пампорово и Банско. Курортът от алпийски тип Боровец се намира в северните подножия на Рила, на 1350 м н. в., предлага прекрасни възможности за всякакви зимни спортове – алпийски ски, крос-кънтри, ски скокове и биатлон. Пампорово е най-популярният и най-големият ски курорт в Родопите. Курортът е разположен на 1650 м н. в. в подножието на връх Снежанка. Климатът е благоприятен за туризъм, средногодишната температура е 8ºC, над 150 дни в годината се задържа снежната покривка. Известното курортно градче Банско е разположено в подножието на Пирин. Наричано е перлата на българския туризъм, защото предлага уникално съчетание на отлични условия за зимни спортове, съхранени български традиции и обичаи и богато културно-историческо наследство.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.4 сек