Характеристика на лечебния туризъм в България и в света

Вид: курсова работа
Прибавен: 2010-01-28
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(3 гласа)
Дължина: 48 стр.
Университет: Великотърновски университет
Специалност: Туризъм
Предмет: Съвременни видове туризъм
Цена:
 (49 лв) 44.10 лв (нова цена)
  (Спестявате 4.90 лв, 10%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (1.16MB)          Html format .Html (24KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

лечебен туризъм, профил на туристопотока, лечебни свойства на минералните води, климато – балнеолечебни, профилактичните и лечебно – възстановителни туристически услуги, дестинации за лечебен туризъм, развитие алтернативните форми на туризъм

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Нашите земи още от най-дълбока древност са били известни на античния свят с лечебните свойства на минералните си води. Останките от грандиозни древно тракийски и особено римски и от друг произход съоръжения, служили някога за водолечебни цели, свидетелстват за това, че цветущите в миналото селища като Аугуста (днешният Хисар), Пауталия (днешният Кюстендил), Германса (днешната Сепарева баня), Тонзос (Сливенски минерални бани), Термополис (Бургаски минерални бани), Сердика и още много други, някои от които с неразкрити още имена, са дължали своята известност именно на минералните води, бликащи при тях.

По-голямата част от тези води наред със стотиците източници, разкрити в по-ново и най-ново време, и днес се използват за лечебни цели.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Сходни търсения:

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.48 сек