Валоризация на туристическите ресурси в Община Шабла

Вид: курсова работа
Прибавен: 2011-02-03
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 19 стр.
Цена:
 (45 лв) 40.50 лв (нова цена)
  (Спестявате 4.50 лв, 10%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (115KB)          Html format .Html (30KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

Община Шабла, Натура 2000, туризъм в Община Шабла, орнитология, екология, туристическа инфраструктура, валоризация на туристическите ресурси, валоризиране на природното и културно-историческо наследство, туристически информационен център, реклама на туристически продукти

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

- Създаване на туристически продукти и социализация на туристическите ресурси

o Създаване, професионална промоция и реклама на туристически продукти. Независимо от благоприятните си туристически ресурси, липсват туристически пакети и общината не присъства активно на туристическия пазар. Много от възможните елементи на туристическото предлагане в общината все още не са сглобени в цялостни продукти. Това са преди всичко експонираните културни атрактиви в общината. В следващата фаза на “валоризиране” тези ценности трябва да се превърнат в “гръбнак” на специализирани собствени продукти, а не да останат както сега само “обекти за посещение” от контингентите на черноморските дестинации на юг от общината, напр. нос Калиакра.

Сътрудничеството и кооперирането със съседни общини и контакта с посредниците в пазара на туристически продукти е настоящ дефицит в практиката и доказана необходимост за плановия период. Инициатори на действията по тази мярка трябва да станат и публичните институции (областните и общински администрации).

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.66 сек