Влияние на икономическата криза върху развитието на туризма в България

Вид: курсова работа
Прибавен: 2011-02-27
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 9 стр.
Университет: Икономически университет – Варна
Предмет: Макрорегулиране на туристическия бизнес
Цена:
 (30 лв) 28.50 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.50 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (95KB)          Html format .Html (24KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

туризъм в България, реформи в туризма, икономическа криза, приходи от туризъм, туристически кадри, дентален туризъм, туроператор, Световна туристическа организация (СТО), почивки, екскурзионни пътувания

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

2010 г. съвсем обичайно стартира с традиционните зимни ски дестинации като Банско, Боровец и Пампорово. Новото обаче е, че се отчита повишен интерес и към курорти в Стара планина, както и към уелнес, СПА и балнео хотели. Дори соцсанаториумите са интересни за обикновения българин, който прави всичко възможно да се снабди с купища бележки и удостоверения, за да влезе в групата на облагодетелстваните.

През 2010 г. правителството даде да се разбере, че няма да пълни морските хотели с пенсионери на гърба на социалната система. Те няма да имат друга алтернатива освен наличие на добри условия да отдават стаи за селски туризъм, за да увеличат доходите си.

За съжаление здравната ни система все още не намира допирни точки с туризма, а може би и не иска. На този етап понятието здравен туризъм се свежда основно до зъболечение на чужденци и някое друго медицински изследване – скенер, ехография и пр.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.38 сек