Отношението "ръководител – подчинен".

Вид: реферат / доклад
Прибавен: 2008-01-20
Рейтинг:
4.5 1 2 3 4 5
(2 гласа)
Дължина: 22 стр.
Университет: Университет за национално и световно стопанство - София
Специалност: Икономика на индустрията
Предмет: Фирмена култура
Цена:
 (29 лв) 27.55 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.45 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (62KB)          Html format .Html (36KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

дефиниция за лидерство, концепции за лидерството, функции и качества на ръководителя, взаимоотношенията между групата и индивида, ръководни роли и стилове, мотивация за труд, теория за промяна на отношенията лидер – подчинен (заместители на лидерството, обслужващо лидерство, супер лидерство, подходът към най-доброто съответствие).

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

В специализираната литература се срещат много дефиниции на лидерството, които могат да се разделят в три направления. Първото определя лидерството като свойство, второто – като процес, а третото – едновременно като свойство и като процес. Изследователите на първото направление приемат, че лидерството е сбор от качества, множество характеристики, притежавани от личностите които успешно упражняват влияние. Разглеждането на лидерството като процес означава, че то пряко, непринудено влияние и координиране на действията на групата по посока на постигане на целите и. Третото направление съгласува тези характеристики и определя лидерството пряко, непринудено влияние на личности, притежаващи съответните качества по посока на постигане на дадена цел.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Сходни търсения:

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.41 сек