Анализ и разсъждения между човешките и функционалните отношения ръководител – ръководител.

Вид: есе
Прибавен: 2005-02-06
Рейтинг:
3.1667 1 2 3 4 5
(12 гласа)
Дължина: 11 стр.
Предмет: Мениджмънт
Цена:
20 лв
 
Пълно резюме: RTF format .Rtf (15KB)          Html format .Html (11KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Обект на настоящите разсъждения са човешките и функционалните отношения “ръководител – ръководител”. Много е написано за отношенията "работодател - подчинен, но малко се говори за отношенията "ръководител - ръководител".

Правилното възприемане на отношенията ръководител - ръководител е в основата на доброто организационно поведение. Основната теза в есето е, че в съвременния бизнес отношенията между ръководителите са симбиоза от функционални и човешки отношения.

През последните повече от 15 години програмите за подобрение на организационното представяне се наложиха като масова практика. И въпреки това повечето корпорации срещат трудности при осъществяване на промяна. Успехът зависи от убеждаването на стотици или хиляди хора да променят начина си на работа – трансформация, която те ще приемат само ако могат да бъдат убедени да погледнат работата си под различен ъгъл. Трудно на промяна се поддават и отношенията работодател-работодател.

Един от най-важните въпроси, на които трябва да се отговори, е "Кои отношения са определящи за фирмата - функционалните или човешките?" Както се уточнява, човешки отношения са по-свободни и се характеризират с по-малка устойчивост спрямо управленския процес. Функционалните отношения се характеризират с по-голяма устойчивост към управленския процес, което е нормално предвид пряката им връзка дейността на фирмата и заеманата длъжност в компанията.

За да се характеризира сложната симбиоза между функционалните и човешките отношения между ръководителите във практиката, ще се позовем на някои примери.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.38 сек