Форми на организация на производствения процес, типове процеси

Вид: курсова работа
Прибавен: 2008-03-17
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 10 стр.
Цена:
 (31 лв) 29.45 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.55 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (45KB)          Html format .Html (22KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

форми на организация, индустриално предприятие, тип на производството, индивидуална, групова, поточна, предметна, гъвкави производствени системи, единичен, сериен, масов тип

Частично (кратко) резюме на темата

Непосредствената организация на основните процеси започва с избора на типа. Типът на производството е съвкупност от признаци, които определят неговата организационно – техническа и икономическа характеристика. Към тях са.е отнасят главно количеството на произвежданата от определен вид продукция, нейната номенклатура и постоянството й във времето и степента на специализация на работните места. Тя се изразява в натоварването им с една и съща операция или с производството на еднакви изделия. Тези белези са взаимно зависими помежду си. Така напр. обикновено тясната номенклатура предполага производството на голямо количество продукция от даден вид и оттам – висока степен на специализация на работните места и обратно. Като основен критерий за разграничаване на различните типове може да се използва именно специализацията на работните места, тъй като тя изразява вниманието на останалите организационни признаци, свързани с продукцията, върху производството.

В индустриалните предприятия се прилагат три основни типа производство – единичен, сериен и масов. Понякога като самостоятелен тип се сочи сортовото производство, при които произвежданите изделия са сходни.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.39 сек