Форми на организация на производствения процес, типове процеси

Вид: курсова работа
Прибавен: 2008-03-17
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 10 стр.
Цена:
 (31 лв) 29.45 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.55 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (45KB)          Html format .Html (22KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

форми на организация, индустриално предприятие, тип на производството, индивидуална, групова, поточна, предметна, гъвкави производствени системи, единичен, сериен, масов тип

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Непосредствената организация на основните процеси започва с избора на типа. Типът на производството е съвкупност от признаци, които определят неговата организационно – техническа и икономическа характеристика. Към тях са.е отнасят главно количеството на произвежданата от определен вид продукция, нейната номенклатура и постоянството й във времето и степента на специализация на работните места. Тя се изразява в натоварването им с една и съща операция или с производството на еднакви изделия. Тези белези са взаимно зависими помежду си. Така напр. обикновено тясната номенклатура предполага производството на голямо количество продукция от даден вид и оттам – висока степен на специализация на работните места и обратно. Като основен критерий за разграничаване на различните типове може да се използва именно специализацията на работните места, тъй като тя изразява вниманието на останалите организационни признаци, свързани с продукцията, върху производството.

В индустриалните предприятия се прилагат три основни типа производство – единичен, сериен и масов. Понякога като самостоятелен тип се сочи сортовото производство, при които произвежданите изделия са сходни.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.48 сек