Ролята на мотивацията за повишаване на качеството

Вид: реферат / доклад
Прибавен: 2009-03-20
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 25 стр.
Цена:
 (31 лв) 29.45 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.55 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (64KB)          Html format .Html (20KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

мотивация, мотивационен процес, повишаване на качеството, теория на Врум, оценка и обратна връзка, организационна култура, управление на човешки ресурси, модел на Портър - Лоулер

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Мениджърите мотивират персонала си за да постигнат добри трудови резултати. Много често те разчитат на трудовото възнаграждение като мотиватор и именно тук се срещат най – честите мениджърски разочарования.

Добрите резултати в труда могат да бъдат дълбоко вътрешно подбудени по линията на „компетентностната” мотивация и мотивацията за постижения и в този случай възнаграждението би могло да има твърде малко значение. То би имало ограничена роля и в много от случаите на мотивационна нагласа от типа „ приобщаване” – когато общуването не предполага финансов или социален статут, а е въпрос на дълбоки и същностни личностни характеристики.

Общата удовлетвореност е в пряка зависимост от съдържанието на работата и възможността за определяне и упражняване на контрол, както и с възможността за развитие, признанието и отношенията с другите (колеги и ръководители).

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.38 сек