Проучване на възможностите за използване на пазарните множители в управлението на публична компания (на примера на "Петрол" АД)

Вид: дипломна работа
Прибавен: 2009-05-07
Рейтинг:
0 1 2 3 4 5
(0 гласа)
Дължина: 134 стр.
Университет: Нов Български Университет
Специалност: Бизнес администрация
Цена:
 (99 лв) 79.20 лв (нова цена)
  (Спестявате 19.80 лв, 20%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (374KB)          Html format .Html (89KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

пазарни множители, управление на публична компания, корпоративно управление, оценка на корпоративната стойност, отчитане на странов риск, предприятия – аналози, финансово състояние, българска петролна индустрия

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Методът на пазарните множители има за цел да отрази финансовото състояние и пазарната оценка към даден момент на определено предприятие или икономическа група от дружества.

Понякога изготвянето на финансова оценка може да бъде комплексен, сложен и многопосочен процес, особено ако пазарът на ценни книжа не е добре развит. Специфичните трудности се дължат на идентифицирането на подходящи дружества - аналози, коректното тълкуване на пазарните множители, особено ако индикаторите са противоречиви и изискват цялостно и задълбочено познаване на дейността на изследваното дружество или на съответния отрасъл.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.38 сек