Система за управление на риска

Вид: реферат / доклад
Прибавен: 2010-01-08
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 9 стр.
Цена:
20 лв
 
Пълно резюме: RTF format .Rtf (34KB)          Html format .Html (34KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

стратегия за управление на риска, консултантска фирма, етапи на „съзряване” на клиентите, външен експерт, подбор на експерти, покупка на консултантски услуги

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Думата риск е комплексна концепция, значението на която се развива във времето и сега е предмет на разногласия между естественици и социолози. Концепцията за риска произлиза от идеята за простата вероятност и последствията, чрез които се възприема опасността и източника на вина, създадено то психологически особености като степен на познатост, страх, потенциален мащаб на нещастията, както и на типа социологически особености. Изследванията на риска започва през 17 в. М. Дъглас. С течение на столетията концепциите за риска постепенно се изменят и развиват. В днешни дни изучаването на риска и споровете за неговото точно дефиниране продължават.

Като цяло, когато говорим за риск, трябва да се вземат предвид много и различни по своята същност моменти. На първо място трябва да отбележим основната характеристика на риска: явление от реалния живот, съществува обективно и не може да се премахне, а само да се ограничи, прехвърли, замести, раздели, компенсира. Оттам нататък е редно да отдадем значение на границите на риска, неговите елементи, стойностното му оценяване, математическото очакване и др.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Сходни търсения:

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.38 сек