Управленски модел в информационната епоха. Съвременни прояви

Вид: курсова работа
Прибавен: 2010-03-04
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 19 стр.
Университет: Висше училище «Земеделски колеж»
Специалност: Аграрна икономика
Предмет: Управление на човешките ресурси
Цена:
 (37 лв) 35.15 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.85 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (97KB)          Html format .Html (75KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

управленски подходи; комуникационни системи; управленски информационни системи; системи, подпомагащи вземането на решения; системи, подпомагащи изпълнителния директор; оптимизационна среда; американски и японски модел на управление на фирмата; твърд и гъвкав подход към УЧР; система за управление с обратна връзка, управление с прогнозиране, превантивно управление

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Пред човечеството стои проблемът за създаването на нов тип организация, която да може да се справи с различни предизвикателства. Когато става дума за организациите, които са ключовия инструмент на развитието на човешката цивилизация, не бива да се забравя, че те са преди всичко човешки феномен. Организациите не са нищо друго освен „двама или повече души обединени от обща цел в дългосрочна перспектива и коопериращи усилията си за нейното достигане”.

Формирането и развитието на устойчиви модели в областта на управлението на човешките ресурси е много важна и актуална тема, защото когато се говори за модели по управление на човешките ресурси се има предвид цялостната управленска система на организацията. Актуалността на тази тема се определя и от необходимостта да се прогнозират и разработват отговори на предизвикателствата на бъдещето.

Темата е важна и за това, че тя дава възможност на основата на прегледа и сравнението на различните модели да се разбере логиката на действието на всеки един от тях. По този начин може да се осъзнаят и да се приложат в собствената практика множество подходи и механизми за усъвършенстване на управлението на сътрудниците и на организациите в нашата страна.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.92 сек