Концепцията „Хошин Канри”

Вид: реферат / доклад
Прибавен: 2010-03-08
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 28 стр.
Университет: Пловдивски университет "Паисий Хилендарски"
Специалност: Корпоративно управление
Предмет: Управление на качеството
Цена:
 (49 лв) 44.10 лв (нова цена)
  (Спестявате 4.90 лв, 10%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (123KB)          Html format .Html (34KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

концепцията Хошин Канри (Hoshin Kanri), система за планиране, мотодологията Хошин, система за управление на политика, политическо управление, транс-функционално управление, управленски системи, Деминг

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Всяка година компании губят стотици, ако не и хиляди часа и долари в подготовката на техните краткосрочни и дългосрочни бизнес планове. За съжаление, много от документите, създадени по време на този процес, след това са отхвърлени – оставени върху рафтовете да събират прах вместо да се използват в управлението на организациите. Често това е така, защото плановете са били базирани на произволни цели, неправилно изтълкувани данни, краткосрочни мислене и стратегии, които не водят до по-добро отговаряне на нуждите и изискванията на клиентите.

Какво могат да направят организациите за преодоляване на тези проблеми? Как могат да разработят краткосрочни и дългосрочни бизнес планове, които да ги придвижат към, или да им помогнат да поддържат своята конкурентноспособност на техния пазар? Управленската политика/ концепция, често наричана и стратегическо управление на качеството и управление чрез политики, е система за извеждане на една организация от посочването на-до осъществяването на визията й. В Япония тази концепция се нарича hoshin kanri. В буквален превод "ho" е "посока", докато "shin" означава "игла". Заедно, "ho" и "shin" могат да се сравнят с стрелката на компаса, показваща коя посока да се поеме или коя политика да бъде възприета. "Kanri" е комбинация от управление или администриране и разгръщане. По този начин, hoshin kanri е преведен от американците като политика на разширяването.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.38 сек