Трудова мотивация и производителност на труда на персонала

Вид: курсова работа
Прибавен: 2011-02-16
Рейтинг:
0 1 2 3 4 5
(0 гласа)
Дължина: 13 стр.
Университет: Международно висше бизнес училище - Ботевград
Специалност: Бизнес администрация
Предмет: Организационно поведение
Цена:
 (32 лв) 30.40 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.60 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (109KB)          Html format .Html (44KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

мотивация, производителност на труда, персонал, заплащане, йерархия на потребностите, Маслоу, Алдерфер, Макклелънд, ERG – теория, постижения, приобщаване, организационна култура, конфликти, интегрален характеров портре

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Основната идея в теорията на Маслоу е, че човек изпитва потребност, когато чувства недостиг във физиологически и психологически план, и че човешките потребности могат да бъдат класифицирани и йерархично подредени по важност.

Теорията акцентира върху обстоятелството, че хората са мотивирани от съвкупност разнообразни потребности и че най-съществените от тях, от гледна точка на дългосрочната мотивация, са висшите потребности за себереализация, самообновяване и растеж. Той защитава тезата, че съществуват пет общовалидни категории потребности: физиологични, свързани със сигурността, социални, свързани с оценката, свързани със себереализацията.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.47 сек