Анализ на ефективността на фирма “Елиад” ООД - София

Вид: курсова работа
Прибавен: 2008-06-17
Рейтинг:
4.5 1 2 3 4 5
(2 гласа)
Дължина: 24 стр.
Университет: Нов български университет
Предмет: Финансов мениджмънт
Цена:
 (35 лв) 33.25 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.75 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (57KB)          Html format .Html (33KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

ефективност, вертикален и хоризонтален анализ на разходите, структурен анализ, ликвидност на предприятието, финансова устойчивост, Едуард Алтман, система Дюпонт, финансово състояние

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Системата за анализ по схемата на Дюпонт действа като метод на търсене насочен към намирането на главните области, отговорни за финансовите резултати на фирмата.

Схемата Дюпонт е класически метод за финансов анализ, разработен и използван за пръв път от американската корпорация “Дюпонт”. тоз метод обвързва някои от основните финансови коефициенти и съпоставя техните стойности и динамика с цел да се откроят факторите и причините оказали влияние върху икономическите резултати на фирмата.

Първата част от схемата на Дюпонт представя чистата възвръщаемост на собствения капитал, най-важния показател за собствениците на дружеството, като произведение от чистата възвръщаемост на общия капитал и показателя за капитализация на фирмата.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.38 сек