Анализ на капитала на предприятието

Вид: курсова работа
Прибавен: 2009-05-20
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 17 стр.
Цена:
 (31 лв) 29.45 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.55 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (36KB)          Html format .Html (13KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

капиталова структура, модел на посреднически разходи (agency costs), модели при асиметрия на информацията, “Сектрон” ООД, Modigliani и Miller (M-M)

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Капиталовата структура на фирмата е една от най-дискусионните области във финансите. Целта на тази тема е да представи съвременните теоретични модели, обясняващи поведението на фирмите при нейното формиране. Изходен пункт в съвременната теория на капиталовата структура е моделът, разработен от Modigliani и Miller, който за първи път изгражда завършена концепция в тази област. Като допускат липсата на пазарни несъвършенства, като транзакционни разходи, ограничения върху сделките, несъвършена конкуренция, асиметрична информация и данъчно облагане, Modigliani и Miller (M-M) доказват, че стойността на фирмата не може да бъде увеличена с промяна на капиталовата структура. Изменението й ще води единствено до различно разпределение на паричните потоци, без да променя техния размер и стойността на фирмата. Така финансиращите решения остават напълно ирелевантни.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.39 сек