Влияние на капиталовата структура върху стойността на фирмата (По примера на "Сектрон" ООД)

Вид: дипломна работа
Прибавен: 2008-11-29
Рейтинг:
3 1 2 3 4 5
(3 гласа)
Дължина: 81 стр.
Цена:
 (55.5 лв) 49.95 лв (нова цена)
  (Спестявате 5.55 лв, 10%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (179KB)          Html format .Html (49KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

капиталова структура, източници на информация, баланс на фирмата, финансов анализ, стойност на фирмата, показатели на стопанската среда, приходи и разходи на предприятието, корпоративен данък, имуществена структура, финансово равновесие, показатели за динамика, анализ на печалба и рентабилност

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

В съвременните условия на пазарна икономика, когато различните видове собственост са равнопоставени, просперитетът на всяка фирма зависи преди всичко от ефективността на нейната стопанска дейност. Актуалността на финансово - счетоводния анализ се предопределя от реалния преход към пазарно стопанство и нарастващата конкуренция между фирмите, както и засилващия се интерес към процесите на масовата и касовата приватизация.

В условията на плановата икономика финансовите анализи, извършвани разбира се с други методи и други цели, са изместени от конкурентните стопански субекти към центъра на икономическата власт.
Отделните фирми нямат самостоятелност при управлението и вземането на решения и поради това не е нужно да анализират финансовото си състояние. Това се прави от централно планиращите органи.

При новите конкурентни условия, налагани от развиващото се пазарно стопанство, анализът на финансовото състояние е въпрос на ефективен мениджмънт, на търсене на предимства пред конкурентите, на стратегия за краткосрочно и дългосрочно бъдещо развитие.

При тези условия на отворен пазар в силна конкуренция всяко едно конструкторско, технологично, техническо и управленско решение следва да се базира на обстоен анализ на голяма по обем техническо и икономическа информация.

Анализът се явява като междинен етап в процеса на управлението между събирането на информацията и вземането на едно управленско решение. Анализът освен това служи не само като база на вземането на едно или друго управленско решение, но той лежи и в основата на стопанската стратегия, която фирмата ще следва през един по-кратък или по-дълъг период от време.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 1.25 сек