Планиране приходите на Националната агенция по приходите

Вид: дипломна работа
Прибавен: 2010-11-02
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 103 стр.
Университет: Икономически университет - Варна
Специалност: Финанси
Предмет: Финанси
Цена:
 (80 лв) 64.00 лв (нова цена)
  (Спестявате 16.00 лв, 20%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (133KB)          Html format .Html (36KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

Национална агенция по приходите (НАП), данъчна политика и данъчна система, стратегия за събираемост на данъците, структура на данъчните приходи, държавен бюджет, преразпределение на ресурси, стопанска ефективност

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Целта на настоящата разработка е да изследва евентуалните последици за българската икономика от извършването на данъчна реформа в посока редукция на данъчните ставки върху доходите и осигурителното бреме. Анализът ще започне с изводи дали сега действащата данъчна система се нуждае от реформи и има ли благоприятни условия за извършването на такива промени у нас. В частност целта на анализа е да се проследи създаването, развитието, целите и задачите относно повишаването събираемостта на данъците от страна на Националната агенция по приходите (НАП). За решаването на тези цели проблемите ще бъдат разгледани както във времеви, така и в пространствен аспект.

Тенденциите в данъчната политика и в частност политиката на НАП ще бъдат изведени на фона на времеви анализ, обхващащ периода 2002-2005г.,а за НАП от времето на нейното създаване, за да се проследят в динамика измененията на важни показатели, свързани с провежданата данъчна политика и оказващи въздействие върху икономическия растеж на страната.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Сходни търсения:

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.53 сек