Стратегия за сигурност на младежи над 18 годишна възраст, напускащи домове

Вид: курсова работа
Прибавен: 2008-07-30
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 19 стр.
Университет: Университет за национално и световно стопанство
Цена:
 (37 лв) 35.15 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.85 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (129KB)          Html format .Html (43KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

трудова реализация на младежи над 18 годишна възраст, образование и професионална квалификация, проекти за интеграция на младежите от домовете за деца, лишени от родителска грижа

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Законът за народната просвета регламентира правото на гражданите на образование и квалификация, без да се допускат ограничения, основани на раса, народност, пол, етнически и социален произход, вероизповедание и обществено положение. Законът за народната просвета регламентира и откриването на държавни обслужващи звена със социално предназначение, каквито са домовете за отглеждане и възпитание на деца, лишени от родителска грижа. С Правилника за устройството и дейността на домовете за отглеждане и възпитание на децата, лишени от родителска грижа, се урежда редът и условията за настаняване и организацията на дейността по отглеждането и възпитанието им.

Законът за професионалното образование и обучение осигурява нормативната основа за усъвършенстване на системата за професионално образование и обучение. Програмите за придобиване на професионална квалификация правят професионалното образование и обучение практически достъпно за всички потребители на образователни услуги, независимо от възрастта им, входящото им образователно и квалификационно равнище. Съгласно чл. 32 от ЗПОО за лицата със специални образователни потребности се организира професионално образование и професионално обучение по програми, съобразени със здравословното им състояние или със социалния им статус.

Чл. 58 от Закона за закрила при безработица и насърчаване на заетостта създава също предпоставки за осигуряване на професионална подготовка на лица от неравностойно поставени на пазара на труда групи от населението. В тази категория попадат и младежите – възпитаници на домовете за деца, лишени от родителска грижа, завършващи образователна степен и над 16-годишна възраст.

С приемането на Закона за закрила на детето се създава нормативна база за гарантиране правата на детето, заложени в Конвенцията на ООН за защита правата на детето.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Сходни търсения:

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.47 сек