Човешкият капитал в социалната сфера

Вид: курсова работа
Прибавен: 2011-02-04
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 12 стр.
Университет: Икономически университет – Варна
Цена:
 (35 лв) 33.25 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.75 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (86KB)          Html format .Html (23KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

човешки капитал, служители, движение на човешки капитал, трудова мобилност, структура на човешкия капитал, социална сфера

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Нарастващият интерес към човешкия капитал може да се обясни с промяната в разбирането за факторите на икономическо развитие. Човешките ресурси са най-ценния капитал на нацията, затова инвестициите в човешкия капитал, науката и качеството на образованието са сред основните предизвикателства пред България.

Трудностите около създаването на концепцията за социалния капитал не могат да се обяснят само с предизвикателствата при раздялата с класическата икономика, с която всички сме свикнали. Днес все повече се приема, че икономиката е вградена в обществото. Казано по друг начин, обществената основа определя количествените и качествените процеси на икономическо развитие.

Теорията за човешкия капитал се е зародила още при възникването на класическата икономическа теория през 18 век. Първоначалното натрупване на индустриалния капитал дава мощен тласък на социалното познание, от което произлиза икономическата наука.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Сходни търсения:

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.47 сек