Икономическа сигурност

Вид: есе
Прибавен: 2012-03-04
Рейтинг:
0 1 2 3 4 5
(0 гласа)
Дължина: 6 стр.
Цена:
18 лв
 
Пълно резюме: RTF format .Rtf (30KB)          Html format .Html (17KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

икономическа сигурност, Макс Вебер, зависимост, контрол, държава, индивид, национална идентичност, СТО, ГАТТ, ЕС, НАТО, интереси, невидима ръка, ислямизация, интеграция

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Още Макс Вебер придава голямо значение на икономическите условия на живот и на икономическата сфера. Политическата икономия според него не може да се ориентира към постигането нито на етичните или на производствено техническите идеали, нито на идеалите за щастие, тя трябва да се ориентира към националните идеали. В този смисъл целта на политическата икономия е в икономическото укрепване и процъфтяване на нацията, като нацията при Вебер представлява най-важната политическа ценност. Той не приема възможността да се жертват политическите свободи на отделния индивид, напротив, неговият идеал е в съчетаването на политическата свобода и националното могъщество.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.38 сек