Икономическо сравнение на Европейската и Руска икономика. Общ преглед

Вид: курсова работа
Прибавен: 2008-09-25
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 14 стр.
Университет: Университет за национално и световно стопанство
Цена:
 (35 лв) 33.25 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.75 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (49KB)          Html format .Html (25KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

икономическа политика на Европейския съюз, ЕАСТ, ЕИО, цени, безработица, БВП, ОНД, Кохезионен фонд, финансова политика, промишленост

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Последните години се отличават със забележима активност на руското ръководство за консолидация на постсъветското пространство както в политическата, така и в икономическата сфера. Русия пое значителни икономически разходи, свързани с новия ред на събиране на ДДС и опрощаване задълженията на редица страни. От друга страна, резултатите от последните избори в страните от Общността на независимите държави (ОНД) породиха нова вълна от песимизъм по отношение перспективите на интеграционните процеси с участието на Русия. В най-близко бъдеще държавите от ОНД могат да избират между два основни сценария на развитие: или в ролята на придатъци (периферии) на по-мощните центрове на икономическа сила, преди всичко ЕС и Китай, или като самостоятелно ядро на икономическа мощ в световния икономически процес.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.5 сек