Етнически проблеми на Балканите

Вид: курсова работа
Прибавен: 2009-02-03
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 13 стр.
Университет: Нов Български Университет
Цена:
 (29 лв) 27.55 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.45 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (45KB)          Html format .Html (21KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

етнос, етнонационална проблематика, етническа структура, демографска картина на Балканите, етнична идентичност, племенна група, етнокреативен цикъл, вътрешна комуникация

Частично (кратко) резюме на темата

Целта на настоящата курсова работа е задълбочен и обстоен анализ на етничeските проблеми на Балканите.

Етнонационална проблематика и нейната политическа значимост се състоят в подчертаването и опознаването на значимостта, която имат етническото и политическото като надиндивидуални психични феномени и техните конкретизации в тяхното историческо осъществяване като регулационни механизми на политическото и общностното поведение, то последователното приложение на този критически психологически подход предполага непрекъснато през времето на анализа на съответната етнонационална проблематика да се имат предвид исторически създалите се и действащи специфични условия на етническите взаимодействия.

Това означава, че съгласно изискванията на критическия психологически подход, в неговата конкретизация към балканската етнонационална проблематика, би трябвало най-напред да имаме представа за специфичното пространствено разположение на етническите общности на Балканите като реална предпоставка за техните специфични взаимодействия, тоест - да имаме представа за специфичната демографска картина на балканските етноси.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Сходни търсения:

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.45 сек