Анализ на условията за осъществяване на външнотърговски сделки в България след присъединяването й към ЕС.

Вид: курсова работа
Прибавен: 2010-10-10
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 10 стр.
Университет: Нов български университет
Специалност: Икономика и бизнес администрация
Предмет: Техника на външнотърговската дейност
Изтегли: Doc format .Doc (236KB)     Rar format .Rar (136KB)     Html format .Html (131KB)

Ключови думи и изрази:

внос, режим, ЕС, СТО, сделки, индустриални стоки, антидъмпингови мита, защитни мита, митническа тарифа, комбинирана номенклатура,

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Въведение

Външната търговия е един от първите инструменти на европейската интеграция, където държавите членки прехвърлиха на Общността част от суверенитета си. Страните от ЕС участват като единна група в международните търговски преговори. ЕС вярва в отварянето на пазарите за внос отвън и очаква неговите търговски партньори да направят същото. Той обаче е готов да направи отстъпки за развиващите се страни като им разреши да отворят пазарите си по-бавно, отколкото индустриалните държави и по този начин им помогне да се интегрират в световната търговска система.

ЕС е ключов фактор в световните търговски преговори за либерализация. Целта на тези преговори, които сега се водят в рамките на Световната търговска организация (СТО) е да намалят тарифите за внос и да премахнат бариерите в световната търговия. В резултат на досегашните преговори средната митническа тарифа на ЕС спадна до 4% и е една от най-ниските в света. ЕС е създал мрежа от двустранни търговски споразумения с отделни страни и региони по света. Той има такива споразумения със съседните страни в Средиземноморския басейн, както и с Русия и другите републики от бившия Съветски съюз.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

Време за зареждане: 0.97 сек