Турски чуждестранни инвестиции в страните от ЕС

Вид: дипломна работа
Прибавен: 2011-05-24
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 85 стр.
Университет: Икономически университет - гр. Варна
Специалност: Международни икономически отношения
Цена:
 (120 лв) 96.00 лв (нова цена)
  (Спестявате 24.00 лв, 20%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (252KB)          Html format .Html (216KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

чуждестранни инвестиции, Турция, ЕС, ПЧИ, ТНК, същност, роля, структурни реформи, анализ, световен доклад за инвестициите, UNCTAD, кредити, печалба, входящи потоци, БВП, работна сила, инфлация, публичен дълг, външен дълг, приходи, бюджет, износ, Ердоган, Хюсеин Аркан

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Преките чуждестранни инвестиции привличат все по-голямо внимание към себе си, предвид ефектите и значимостта си. Тяхната роля за всяка една икономика е безспорна.

Настоящата дипломна работа представлява едно изследване за преките чуждестранни инвестиции на Турция в и от страните на ЕС в контекста на евентуалното присъединяване на Турция към Съюза.

Предмет на изследването са потоците (входящи и изходящи) преки чуждестранни инвестиции на Република Турция във връзка със страните от Европейския Съюз.

Целта на изследването е да се анализира текущото състояние на ПЧИ от страна на ТНК в Турция и ЕС и тяхната взаимовръзка.

Обхват на изследването е периодът 1990-2009 г.

Изследването е базирано на информация от различни и многобройни източници, но основните данни за анализа са почерпени от най-авторитетния източник - базите данни на UNCTAD - Конференцията на ООН за търговия и развитие и последния Световен доклад за инвестициите 2009.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Сходни търсения:

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.79 сек