Управление на банковия риск

Вид: курсова работа
Прибавен: 2010-10-28
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 15 стр.
Университет: УНСС
Специалност: Финанси
Цена:
 (35 лв) 33.25 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.75 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (88KB)          Html format .Html (81KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

управление, банков риск, кредитен риск, БНБ, капиталова адекватност, ликвидност, рентабилност, търговски банки, рискови експозиции, лихвен процент

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Кредитният риск е с особено голямо значение за банките, тъй като кредитирането е тяхна основна дейност. Той възниква винаги когато банката отпуска кредит или когато прави инвестиция. Всяка невъзможност или нежелание на контрагента да изпълнява задълженията си към банката, води до увеличаване на кредитния риск. Целта на банката е да намери оптималния вариант за балансиране на потенциалните приходи с поетите рискове.

Рискът е директно свързан с финансовата възвращаемост.
В доклад от 1998 г. Институтът на дипломираните експерт счетоводители в Англия и Уелс отбелязва: "Рискът е вроден в бизнеса. Въпреки че същността и големината могат да се различават, рискът е характерен както за малките банки, така и за големите. Една банка поема рискове, за да преследва възможности за печалба за собствениците си, като балансът между риска и възвращаемостта е ключов за максималното увеличаване на стойността на акционерите".

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Сходни търсения:

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.39 сек