Инвестиционен проект за изграждане на хидрокинетична електроцентрала за производство на екологично чиста електроенергия

Вид: курсова работа
Прибавен: 2010-11-01
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(113 гласа)
Дължина: 52 стр.
Университет: Висше училище
Специалност: Стопанско управление
Цена:
 (60 лв) 54.00 лв (нова цена)
  (Спестявате 6.00 лв, 10%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (134KB)          Html format .Html (117KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

инвестиционен проект, хидрокинетична електроцентрала, ветропарк, ветрополе, ветроелектроцентрала, екоенергетика, ВЕИ, баланс, финансови показатели, рентабилност, ликвидност, ефективност, Ротоджет, маркетинг, цени, пазари, бюджет, продажби, разходи, вземания, задължения, печалба

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

У нас действат европейски програми, субсидиращи практическото използване на възобновяеми енергийни източници (ВЕИ). Но и има редица еко ограничения, които спират изграждането на познатите ни ВЕЦ. Въпреки това у нас работят около 200 напорни ВЕЦ със средна използваемост под 20 % годишно.

Подходящите места за напорни ВЕЦ са усвоени в голяма степен. Но те не са природосъобразни, защото тръбопроводите им отнемат водата от естественото речно течение поради, което осушават около речните пространства и причиняват необратими щети, не само на земеделието, но и на речната и крайбрежната флора и фауна. Също така големите циментови стени на някой големи ВЕЦ в страната задържат големи количества не течаща вода, която нанася много негативни ефекти върху природата.

Световните тенденции в развитието на еко енергетиката сочат все по-голяма роля и тежест на знанията в сравнение с чисто физическите енергийни активи. Това е свързано с навлизането на все по сложни еко енергийни технологии. У нас има достатъчно ресурси да се внедряват авангардни енергийни технологии в сектора за производство на екологично чиста електроенергия.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.4 сек