Инвестиционен проект за изграждане на хидрокинетична електроцентрала за производство на екологично чиста електроенергия

Вид: курсова работа
Прибавен: 2010-11-01
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(113 гласа)
Дължина: 52 стр.
Университет: Висше училище
Специалност: Стопанско управление
Цена:
 (60 лв) 54.00 лв (нова цена)
  (Спестявате 6.00 лв, 10%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (134KB)          Html format .Html (117KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

инвестиционен проект, хидрокинетична електроцентрала, ветропарк, ветрополе, ветроелектроцентрала, екоенергетика, ВЕИ, баланс, финансови показатели, рентабилност, ликвидност, ефективност, Ротоджет, маркетинг, цени, пазари, бюджет, продажби, разходи, вземания, задължения, печалба

Частично (кратко) резюме на темата

У нас действат европейски програми, субсидиращи практическото използване на възобновяеми енергийни източници (ВЕИ). Но и има редица еко ограничения, които спират изграждането на познатите ни ВЕЦ. Въпреки това у нас работят около 200 напорни ВЕЦ със средна използваемост под 20 % годишно.

Подходящите места за напорни ВЕЦ са усвоени в голяма степен. Но те не са природосъобразни, защото тръбопроводите им отнемат водата от естественото речно течение поради, което осушават около речните пространства и причиняват необратими щети, не само на земеделието, но и на речната и крайбрежната флора и фауна. Също така големите циментови стени на някой големи ВЕЦ в страната задържат големи количества не течаща вода, която нанася много негативни ефекти върху природата.

Световните тенденции в развитието на еко енергетиката сочат все по-голяма роля и тежест на знанията в сравнение с чисто физическите енергийни активи. Това е свързано с навлизането на все по сложни еко енергийни технологии. У нас има достатъчно ресурси да се внедряват авангардни енергийни технологии в сектора за производство на екологично чиста електроенергия.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.47 сек