Правно-нормативна характеристика на системата за събиране на държавни вземания

Вид: дипломна работа
Прибавен: 2008-06-23
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 46 стр.
Университет: Университет за национално и световно стопанство
Цена:
 (55.5 лв) 49.95 лв (нова цена)
  (Спестявате 5.55 лв, 10%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (139KB)          Html format .Html (67KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

правно-нормативна характеристика; Агенция за държавни вземания – нормативна уредба, дейност, структура и организация, документиране на дейността, характеристика; събираемост на държавните вземания

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

С приемането на Република България като пълноправен член на Европейския съюз, както и с настъпилите промени в обществено-политическия и социален живот, се наложиха редица промени в различни сфери на националното стопанство. Това в пълна сила важи за привеждане на българското законодателство с това на Европейския съюз.

По повод на всичко това от Народното събрание бяха отменени редица закони и бяха приети други. За максимално ефективно събиране на държавните вземания се създаде Националната агенция по приходите, промениха се условията и изискванията за дейността на Агенцията за държавни вземания.

В тази връзка настоящата разработка има за цел да анализира проблемите на контрола върху обезпечаването и събирането на държавните вземания, като се предложат съответни адекватни мерки за по-ефективно събиране на държавните вземания.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Сходни търсения:

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.39 сек