Регионални аспекти в развитието на системата на здравеопазването в България. Финансиране на здравеопазването на регионален принцип

Вид: курсова работа
Прибавен: 2009-05-18
Рейтинг:
0 1 2 3 4 5
(0 гласа)
Дължина: 15 стр.
Цена:
 (37 лв) 35.15 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.85 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (74KB)          Html format .Html (31KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

здравна система в България – модели на здравно обслужване, здравно осигуряване, финансиране, разходи, приватизация на болници, инвестиции, медицинско оборудване, реформиране, структурни промени

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Здравеопазването е сложна система, която включва в себе си дейности по управление, финансиране и предоставяне на здравни услуги, целящо подобряване на здравния статус на населението на страната.

Разходите за здравеопазване са съществен фактор при разглеждане на системата на здравеопазване на една страна.

Управлението на търсенето и предлагането на пазара на здравни услуги на регионално ниво, с цел намаляване на разходите за здравеопазване, се различава от това в останалите сектори поради факта, че здравният пазар е естествен монопол и ценовите механизми, характерни за останалите стокови пазари, имат ограничено приложение.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.48 сек