Методологически проблеми при осъществяване на одитна дейност на Сметната палата

Вид: магистърски проект
Прибавен: 2010-10-07
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 66 стр.
Университет: УНСС
Специалност: Счетоводство и контрол
Цена:
 (100 лв) 80.00 лв (нова цена)
  (Спестявате 20.00 лв, 20%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (117KB)          Html format .Html (114KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

сметна палата, структура, правомощия, права, задължения, нормативна уредба, контрол, обхват, одит, финансови отчети, бюджети, приходи, разходи, общини, критерии за оценка, одитна политика, одитни доказателства, европейска сметна палата, публичност

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Увод

Утвърждаването на Сметната палата като авторитетен държавен орган за външен одит на бюджета и други публични средства изисква по-голяма публичност и прозрачност на нейната дейност.

Повод за написването на дипломната работа и този анализ на и относно независимия контрол, осъществяван от Сметната палата като висш институционален одиторски и контролен сектор и орган в страната по отношение правилното и целесъобразно разходване на бюджетните средства и правителствените предписания от страна на институционалните структури в България, е заради дълго отлаганите належащи промени в българското законодателство в областта на съставянето, изпълнението и контрола върху бюджетните средства.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.48 сек